Aanpassen aan een kind in je leven

De overvallende verantwoordelijkheid, het constant moeten rekening houden met je baby, geen moment meer alleen zijn, ... het is vaak een onderschatte verandering. Soms komen daar nog eens extra zorgen bij omdat de eerste dagen of weken niet zo soepel verlopen als je had gehoopt. Zeer onderbroken nachten, een huilbaby, borstvoedingsproblemen kunnen het prille vader- of moederschap zeer uitdagend maken.

Praktische en sociaal-emotionele ondersteuning van een vroedvrouw kan je helpen om je draai te vinden in de nieuwe gezinssituatie. Wanneer er verdere expertise blijkt nodig te zijn van een prelogopediste of diƫtiste, omwille van voedingsproblemen, staan zij ook open om naar je verhaal te luisteren. Daarnaast kan een psychologe je helpen met het zoeken van een nieuwe balans, een nieuw evenwicht binnen jezelf en je gezin. Wat houdt jouw rol als moeder of vader in? Wie wil ik zijn als vader of moeder en hoe gaan we hier als koppel mee om? Laat ons gerust weten wat je zorgen zijn en wij zoeken voor jou een gepaste begeleiding.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde