Begeleiding tijdens en na de zwangerschap

Laat je je graag gedurende je zwangerschap alsook na de bevalling begeleiden door éénzelfde persoon die je zowel medisch, sociaal, emotioneel en/of praktisch kan bijstaan? Dan is een begeleiding door een zelfstandige vroedvrouw iets voor jou!

De laatste jaren kiezen meer en meer jonge moeders ervoor om zich tijdens de zwangerschap te laten begeleiden door een vroedvrouw. Wist je dat je gyneacoloog 3 echo's uitvoert maar indien je een nauwere opvolging wenst, je de tussentijdse opvolgsessies kan inplannen bij je vroedvrouw? Ook na de bevalling komt zij thuis langs om je die eerste dagen / weken te ondersteunen waar nodig en om zowel jou als de baby van dichtbij op te volgen.

Doordat een vroedvrouw de tijd kan nemen om je beter te leren kennen, zijn ook moeilijkere onderwerpen zoals het wel of niet laten uitvoeren van een NIP-test, moeilijker verlopende zwangerschappen, slechte ervaringen uit het verleden, makkelijker bespreekbaar. Zit je met zorgen? Heb je praktische vragen of heb je graag emotionele ondersteuning tijdens het mooiste maar soms ook het meest beangstigende moment uit je leven? Dan staat je vroedvrouw steeds voor je klaar. Soms is een consultatie niet nodig maar kan je vraag snel worden beantwoord via een Whatsapp-berichtje zodat jij niet nog nachten wakker ligt. Je vroedvrouw is je eerste aanspreekpunt, die met plezier voor je klaar staat.

Een vroedvrouw heeft een brede kennis op verschillende gebieden. Doordat zij dicht bij de cliënten staat fungeert zij ook als eerste "signalisator". Door onze interdisciplinaire samenwerking binnen ReminCare kan zij gericht advies vragen bij andere therapeuten om jullie misschien met enkele tips te kunnen verder helpen of door te verwijzen naar andere disciplines wanneer er diepgaandere expertise nodig blijkt te zijn.

Heb je geen nood aan extra begeleiding tijdens de zwangerschap maar wens je wel nauwe opvolging wanneer je terug thuis bent na de bevalling? Dan is dat zeker ook mogelijk. Kom gerust eens langs en dan bespreken we graag jouw voorkeuren en wensen!

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde
Cuttery
NL/ FR

Voedingsadvies

Een diëtiste helpt je zowel als zwangere vrouw of ouder bij het vinden van een aangepaste voedingsstijl voor jou en/of je kind.
Meer over voedingsadvies
Logo
NL

Prelogopedie

Een prelogopediste begeleidt kinderen (+/- 0-3 jaar) op vlak van slikproblemen alsook taal- en communicatieproblemen.
Meer over prelogopedie