(Borst-)voeding

Eten en drinken is één van de basisbehoeftes van je baby of kind. Soms verloopt dit echter niet hoe je het in gedachten had. Het is daarnaast een veelbesproken thema maar welk advies is nu het juiste?

Eten en drinken lijkt voor velen de normaalste zaak ter wereld. Het is zo'n basisbehoefte dat wanneer er iets niet goed loopt met de voeding, je als ouder een enorm schuld- of schaamtegevoel kan hebben.

In tegenstelling tot wat velen denken is eten en drinken vaak een pak complexer dan het lijkt. Daarbij kan je baby of jong kind nog niet gedetailleerd aangeven hoe het zich voelt of wat het voelt waardoor het niet alleen als ouder maar ook als zorgverlener soms een heuse zoektocht is.

Dan komt er nog eens bij dat vele disciplines vaak een andere invalshoek hebben over dit onderwerp waardoor je als ouder door de vele tegenstrijdige adviezen niet meer weet wat nu hét advies is waar jij het beste mee geholpen bent.

Elk individu is anders, elk baby'tje is anders. Het ene kind heeft last van reflux, de andere van koemelkallergie, hartproblemen, darmproblemen, of iets dat nog niet gediagnosticeerd is. Het ene kindje zal beter geholpen zijn door een diëtiste, het ander door een prelogopediste of een vroedvrouw of misschien door nog een andere therapeut. Maar wie kan júllie nu verder helpen?

Als interdisciplinair team nemen we de tijd om jouw zorgvraag tijdens ons wekelijks teamoverleg te bespreken zodat wij je een advies kunnen geven over welke (combinatie van) discipline(s) jou het beste kan verder helpen. We zorgen ervoor dat we je met de kennis vanuit onze verschillende disciplines zo kwalitatief en holistisch mogelijk verder helpen en jij zo snel mogelijk de persoonlijke en unieke begeleiding vindt die je nodig hebt.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Cuttery
NL/ FR

Voedingsadvies

Een diëtiste helpt je zowel als zwangere vrouw of ouder bij het vinden van een aangepaste voedingsstijl voor jou en/of je kind.
Meer over voedingsadvies
Logo
NL

Prelogopedie

Een prelogopediste begeleidt kinderen (+/- 0-3 jaar) op vlak van slikproblemen alsook taal- en communicatieproblemen.
Meer over prelogopedie
Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde