Emotionele ondersteuning na verlies of trauma's

Te maken krijgen met verlies tijdens de zwangerschap of een bevalling die allesbehalve verliep zoals je had gehoopt, zijn (te) weinig besproken thema's.

Wanneer je als vrouw een traumatische bevalling hebt meegemaakt of een zwaar verlies hebt geleden, is het geen evidentie om bij een volgende zwangerschap je angsten los te laten. Alles wat toen "niet volgens plan" verliep, maakt dat het heel moeilijk is om "onbezorgd" zwanger te zijn. Hoe zal het deze keer verlopen? Hoe kan ik vermijden dat het nu weer zo loopt? Dit kunnen vragen zijn die door je hoofd spoken.

Vaak voelen vrouwen zich na zo'n zwangerschap alleen in wat ze doormaken of komen er door deze onaangename ervaring bepaalde gevoelens op die je niet wenst te voelen bij een nieuwe zwangerschap. Gelukkig zijn is toch het enige wat je momenteel kan zijn!?

In ons team zijn zowel vroedvrouwen als een psychologe werkzaam. Beiden kunnen ze vanuit hun domein een bepaalde inbreng hebben om jou hierin verder te helpen. Ben je geholpen met uitgebreidere info of emotionele ondersteuning van een vroedvrouw of wens je toch diepgaander in gesprek te gaan bij een psychologe? Werken we een traject uit waarin je bij beiden terecht kan? We trachten jouw wensen en tempo aan te voelen en willen vooral dat jij bij ons met eender wat terecht kan in een warme en vertrouwde sfeer.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde