Moeilijkheden om zwanger te worden

Wanneer een vervulling van de kinderwens op zich laat wachten kan dat een weerslag hebben op je relatie maar ook op jezelf als persoon. Je bent vaak ten einde raad en je weet niet meer wat je kan veranderen om je wens te laten uitkomen.

Vaak is er geen duidelijke oorzaak waarom de conceptie niet lukt. Een vroedvrouw kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je natuurlijke menstruatiecyclus. Ook je levens- en etensstijl kunnen worden besproken, eventueel in combinatie met een bloedonderzoek, om te bekijken waar er aanpassingen mogelijk zijn.

Een diƫtiste kan met jou dieper ingaan over de voeding. Vermijd je best bepaalde voedingsmiddelen om je bloedwaarden te verbeteren? Zij kan met jou bekijken hoe je je voedingsstijl kan aanpassen.

Langdurig proberen zwanger worden zonder resultaat is niet te onderschatten. Als individuen in een koppel ga je hier soms anders mee om. Het is niet altijd makkelijk om elkaar hier in te blijven ondersteunen. Heb je het gevoel dat externe hulp jullie zou kunnen helpen om hiermee om te gaan? Dan kan een psychologe jullie hierbij helpen.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Cuttery
NL/ FR

Voedingsadvies

Een diƫtiste helpt je zowel als zwangere vrouw of ouder bij het vinden van een aangepaste voedingsstijl voor jou en/of je kind.
Meer over voedingsadvies
Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde