Neerslachtige gevoelens na de bevalling

Iedereen veronderstelt dat je je na de bevalling op een roze wolkje bevindt. Dat je je als vrouw, door hormonale veranderingen neerslachtig kan voelen is een taboe wanneer je net een wonder op de wereld hebt gezet.

Je omgeving kan deze gevoelens soms minder goed begrijpen. Een extern luisterend oor is dan wenselijk om jouw zorgen of gevoelens te kunnen uiten. Zowel een vroedvrouw als een psychologe kunnen je dit luisterend oor en emotionele ondersteuning ook na de bevalling geven. Heb je nood aan een babbel met iemand die je misschien al van voor de bevalling kent? Of met iemand die alles afweet van hoe je een kind op de wereld zet en wat dat met je doet als vrouw? Of heb je liever iemand met een expertise in de denk- en gevoelswereld van de mens? We zorgen voor een aangepaste begeleiding binnen ons team, afgestemd op jouw wensen.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde