Omgaan met veranderingen in je (gezins)leven

Een verandering in je leven gaat vaak gepaard met stress en uitdagingen. We moeten op zoek gaan naar een nieuwe balans, een nieuw evenwicht binnen onszelf en ons gezin.

Een nieuw gezinslid, een scheiding, een nieuw samengesteld gezin, het verlies van een gezins- of familielid zijn situaties waarbij we uit ons lood worden geslagen. Het is zeer normaal dat het tijd kost om je aan deze verandering aan te passen.

Sommige factoren zorgen ervoor dat je je moeilijker kan aanpassen. Intensieve zorg voor je kind, een vechtscheiding, weinig sociale ondersteuning van vrienden en familie,... Je krijgt op een gegeven moment het gevoel dat je het niet meer alleen kan. Je weet dat je er moet leren mee omgaan maar je weet niet hoe. Een externe blik op jouw verhaal kan je helpen te begrijpen vanwaar je gevoelens komen. Het kan ervoor zorgen dat je de zaken terug in perspectief gaat zien. Een psychologe zorgt voor een warme en vertrouwde omgeving om je hierbij te helpen.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Geen disciplines geselecteerd