Wat mag ik eten tijdens mijn zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode?

Als zwangere vrouw probeer je te letten op je voeding in het belang van je baby. Maar wat is nu net goed voor je lichaam en je baby?

Zijn er zaken die je moet eten of die je best niet eet? Bestaan superfoods? Kan ik mijn veganistische levensstijl combineren met een zwangerschap en borstvoeding?

Daarnaast kan het zijn dat je huisarts of je vroedvrouw vaststelt dat je een te hoge bloeddruk hebt of treedt er zwangerschapsdiabetes op en moet je plots je voedingsgewoonten aanpassen. Niet altijd even makkelijk.

Na de bevalling blijken er soms vermoedens te zijn of is er sprake van een voedingsallergie bij je baby. Het is vaak een heuse zoektocht naar welke voedingsmiddelen je wel of niet mag eten wanneer je borstvoeding geeft. Bij sommige moeders zakt hierdoor de moed in de schoenen. Een diƫtiste kan je begeleiden om, uitgaande van jouw voedingsgewoonten en wensen, de juiste voedingsaanpassingen te vinden.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Cuttery
NL/ FR

Voedingsadvies

Een diƫtiste helpt je zowel als zwangere vrouw of ouder bij het vinden van een aangepaste voedingsstijl voor jou en/of je kind.
Meer over voedingsadvies
Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde