Werkwijze

Moeten plots al mijn voedingsgewoonten veranderen?

Nee, een aangepaste voeding aan jouw lichaam en uitgaande van jouw voedingsgewoonten en wensen, daar maakt onze diëtiste werk van ! Ook bij de begeleiding van een kind wordt er gewerkt binnen jullie mogelijkheden als gezin. Een op maat gemaakt traject, daar gaan we voor. Twijfel je of we kunnen helpen?

Stel je vraag!
Pexels anna shvets 3746272

Waarbij kan een diëtiste helpen?

Op basis van medische gegevens en door het in kaart brengen van je voedingsgewoonten, gaat een diëtiste met jou op zoek naar een voedingsschema of -advies op maat van jouw leefgewoontes.

Baby

Baby's en jonge kinderen

Allergieën, reflux of darmproblemen

Koemelkeiwitallergie, kippenei-allergie, notenallergie, reflux, peuterdiarree… om maar enkele vervelende zaken te noemen waarmee je kindje geconfronteerd kan worden. Een diëtiste gaat samen met jou op zoek naar welke voedingsmiddelen het beste zijn voor jouw kind.

Moeilijke eters

Heb je al alles geprobeerd om je kind gevariëerd te laten eten maar blijft het telkens een strijd aan tafel? Wil je eens onbezorgd aan tafel kunnen zitten zonder je op te jagen? Of maak je je net zorgen om het gewicht van je kind door kieskeurig eetgedrag? Stel je vraag aan een diëtiste zodat jullie samen de weg vinden naar aangenamere eetmomenten.

Gezond gewicht

Maak je je zorgen over het gewicht van je kindje? Heb je de indruk dat het niet voldoende bijkomt, of net te veel? De diëtiste staat klaar met raad en daad. Het is immers belangrijk om van jongs af aan een gezond gewicht te hebben om zo het risico op chronische niet overdraagbare aandoeningen op latere leeftijd te beperken.

Pregnant

(Toekomstige) moeders

Gewichtsverlies

Soms krijgen vrouwen met een kinderwens te horen dat ze beter eerst wat gewicht verliezen vooraleer zwanger te worden, zowel in het belang van moeder als kind. Een diëtiste kan je hierin begeleiden.

Zwangerschapsdiabetes of een hoge bloeddruk

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om in het oog te houden of er geen sprake is van zwangerschapsdiabetes of een te hoge bloeddruk. Wanneer dit wel zo is, kan een diëtiste samen met jou bekijken hoe je via haalbare voedingsaanpassingen, jouw bloedwaarden opnieuw kan verbeteren of onder controle houden.

Gezonde voeding, vegetarische of veganistische voedingsstijl

Er is al heel wat geschreven over gezonde voeding tijdens de zwangerschap of zwanger zijn in combinatie met een vegetarische of veganistische levensstijl. Bestaan superfoods echt en wat is nu gezonde voeding? Kan ik tijdens mijn zwangerschap mijn voedingsstijl aanhouden of er net dingen in aanpassen? Kan ik intermittent fasting combineren met mijn zwangerschap? Bij een diëtiste kan je terecht voor een wetenschappelijk onderbouwd antwoord op al je vragen!

PCOS

PCOS of het polycystisch ovariumsyndroom komt voor bij 5 tot 10% van de vrouwen in de vruchtbare fase. Hierbij is de hormoonhuishouding op verschillende niveaus verstoord. Dit kan oa leiden tot een verminderde vruchtbaarheid, maar ook tot onverklaarbare gewichtstoename. Professioneel advies van een diëtiste die kennis heeft van deze aandoening, kan helpen om een aantal klachten te doen afnemen.

User friends solid

Volwassenen

Over- of ondergewicht, te hoge cholesterol of bloeddruk, diabetes type II, voedingsallergieën of -intoleranties, ... allemaal zaken waarbij onze diëtiste praktische adviezen kan formuleren en je met raad en daad bijstaat om eventuele klachten te verminderen.

Soms weet je wel wat en hoe je best eet, maar lukt het je niet om het effectief te doen. Of misschien ben je een eeuwige diëter met jojo-effect tot gevolg. Onze diëtiste gaat dan samen met jou aan de slag om de bredere context te onderzoeken die je eetgedrag aanstuurt om zo de kans op “verandering” te vergroten.

Wie kan je helpen?

Hieronder vind je terug wie je als expert binnen dit domein kan verder helpen.

Maak een afspraak

Momenteel is het mogelijk om een afspraak te maken bij onze diëtiste via mail.

Een vraag?

Weet je niet goed bij welke discipline(s) je terecht kan? Of heb je een interdisciplinaire vraag? Stel ons je vraag en wij helpen je verder!