3 M6 A9641 2 vierkant

Astrid Van den Bussche

Ik ben Astrid Van den Bussche, diëtiste, en stel me graag even voor. Na een taalkundige opleiding (Romaanse taal- en letterkunde) op mijn 18 jaar, besloot ik 15 jaar later een carrièreswitch te maken en schoolde ik me om tot diëtiste. In 2021 behaalde ik mijn diploma Voedingsleer en Dieetkunde aan de Erasmus Hogeschool te Brussel. Mijn interesse in voeding – en vooral de invloed die het heeft op ons lichaam – ontstond door mijn eigen “prikkelbare” darm en de zoektocht naar oplossingen hiervoor. Ondertussen ben ik alleen nog maar meer overtuigd van het belang van een evenwichtige voeding. Geen paniek! Je hoeft de chips en chocolade niet te bannen uit je leven ;-) Hieronder kan je ontdekken waarbij ik je zoal kan helpen.

De meeste mensen kunnen eten wat ze willen zonder problemen, maar af en toe duiken er bepaalde aandoeningen of allergieën op die ons verplichten onze voeding aan te passen. Denk maar aan baby’s of jonge kinderen met koemelkeiwitallergie, kippenei-allergie, notenallergie, reflux, peuterdiarree, om er maar enkele te noemen. Ik sta met veel plezier klaar om alle nodige informatie met jullie te delen en jullie te helpen deze “issues” onder controle te houden.

Soms krijgen vrouwen met een kinderwens te horen dat ze beter eerst wat gewicht verliezen vooraleer zwanger te worden, zowel in het belang van moeder als kind. Ook hiervoor kan je bij mij terecht. Tijdens de zwangerschap kunnen er dan weer problemen opduiken zoals hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes enz. Ik begeleid je hier met veel plezier in en zoek samen met jou naar voedingsaanpassingen die haalbaar zijn voor jou. Of misschien zie je door het bos de bomen niet meer met al dat (fake) nieuws over voeding? Wil je graag weten wat nu wel gezond is of niet en of superfoods wel echt bestaan? Welkom bij mij voor al de antwoorden op jouw vragen!

Quote

Een aangepaste voeding aan jouw lichaam en uitgaande van jouw voedingsgewoonten en wensen, daar wil ik voor gaan!

Tijdens mijn stage bij Eva vzw (www.evavzw.be) verdiepte ik me in plantaardige voeding. Indien je vragen hebt over de combinatie van vegetarisch/vegan eten met een zwangerschap of met kinderen, kan ik je hier wetenschappelijk onderbouwde informatie over geven en je hierin begeleiden.

Een diëtiste is er dus niet enkel om mensen gewicht te laten verliezen. Een aangepaste voeding aan jouw lichaam en uitgaande van jouw voedingsgewoonten en wensen, daar wil ik voor gaan! Heel welkom voor advies op maat !