3 M6 A0714 2 vierkant

Ingrid Tomsin

Als kind wilde ik altijd graag mensen helpen. In 2003 studeerde ik af aan de International Academy of Osteopathy te Gent en heb van mensen helpen dus ook mijn beroep gemaakt.

Sindsdien volgde ik heel wat postgraduaat opleidingen en deed ik ervaring op in mijn praktijk te Galmaarden en in groepspraktijk Zevenbronnen te Sint-Genesius-Rode.

Omdat ik graag feeling wil blijven hebben met collega’s en met wat er reilt en zeilt binnen de osteopathie, zit ik mee in de raad van bestuur van Osteopathie.be, zijnde de grootste beroepsvereniging voor osteopaten in België. Ook ben ik verantwoordelijk voor de wachtdienst van osteopaten in België.

Als mens en als osteopaat hecht ik veel waarde aan het begrip evenwicht. Zo moet er evenwicht zijn tussen lichaam en geest, evenwicht tussen je werk en je privéleven. Hoe bekom je dit? Door stil te staan wat jouw noden zijn op vlak van voeding, sport, ontspanning, relaties,… Een samenwerking met andere disciplines werkt dan vaak zeer verrijkend (psycholoog, diëtist, …).

Wat ik fascinerend vind in mijn job is dat de oorzaak van de klacht soms ver weg ligt van waar de symptomen zich uiten. Aan mij om uit te zoeken waar de oorzaak is en linken te leggen tussen verschillende structuren. Als osteopaat wil ik graag een schakel zijn in jouw bewustwording hoe je lichaam weer in balans krijgen.