Lees-, spelling- of rekenproblemen

Ontdek hoe wij gespecialiseerde ondersteuning bieden voor kinderen die moeite hebben met deze essentiële vaardigheden. Van problemen met het leren lezen, spellen tot rekenen, onze ervaren professionals staan klaar om individueel afgestemde begeleiding te bieden.

Mogelijke signalen van lees- of spellingproblemen kunnen zijn: moeite hebben met het onthouden van letter-klankkoppelingen, langzame en haperende leessnelheid, problemen met het begrijpen van geschreven tekst en spellingsfouten, zelfs na veel oefenen.

Voor rekenproblemen kunnen signalen zijn: moeite met het begrijpen van getallen en getalrelaties, het maken van eenvoudige rekenkundige bewerkingen, problemen met het begrijpen van wiskundige concepten en het onthouden van basisfeiten zoals tafels.

Bij onze praktijk begrijpen we dat elk kind uniek is en een persoonlijke benadering nodig heeft. We werken samen met jou en je kind om de specifieke uitdagingen te identificeren en effectieve strategieën te ontwikkelen om het lees-, spelling- en rekenproces te verbeteren.

Wanneer uit onderzoek en het daaropvolgende traject blijkt dat deze problemen hardnekkig zijn, kunnen diagnoses als dyslexie en/of dyscalculie gesteld worden.

Laat ons jouw kind helpen om zelfvertrouwen op te bouwen en succes te behalen in hun leertraject. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we kunnen helpen."

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Speech
NL

Logopedie voor kinderen

Een logopedist kan kinderen helpen bij articulatie-, leer- of taalproblemen.
Meer over logopedie voor kinderen