Werkwijze

Observatie van de borstvoeding

Een lactatiekundige observeert de borstvoeding en gaat samen met jou op zoek naar een optimalisatie van de situatie. Zij geeft je tips en advies en zorgt ervoor dat de borstvoeding vlotter en aangenamer verloopt voor zowel jou als je baby.

Twijfel je of een lactatiekundige je kan helpen?

Stel je vraag!
3 M6 A0847 2

Waarbij kan een lactatiekundige helpen?

Je kan bij een lactatiekundige terecht voor al je borstvoedings-gerelateerde vragen.

Breastfeeding person

Moeilijke borstvoedingen

Heb je het gevoel dat de borstvoeding niet loopt zoals je het wenst maar je weet niet hoe dit komt? Contacteer een lactatiekundige om je hierin bij te staan en op zoek te gaan naar een aangenamere borstvoeding.

Breastfeeding person

Kolven

Start je graag met kolven maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of kolf je momenteel maar gaat dit toch moeilijker dan verwacht? Een lactatiekundige kan nakijken of je wel het goede kolftoestel- of schild gebruikt en dergelijke.

Breastfeeding person

Tepelproblemen

Pijn? Kloven? Bloedende tepels? Etter? Blijf er niet mee zitten. Meestal ligt er een te achterhalen oorzaak aan de grond van deze problemen. Soms kan je door aanpassingen in de houding of de manier waarop je borstvoeding geeft, al heel wat verlichting brengen.

Breastfeeding person

Borstontstekingen

Een borstontsteking ontstaat meestal doordat er melk achter blijft in de melkklieren en daar ontsteekt. Meestal heeft dit een te achterhalen oorzaak en kan je door manier van borstvoeding geven je borstontsteking laten verdwijnen of voorkomen dat je er (opnieuw) één krijgt.

Breastfeeding person

Afbouwen van borstvoeding

Het afbouwen van borstvoeding is vaak een emotionele maar ook praktische zoektocht. Je wilt graag stoppen maar je zou dit ook graag duidelijk maken aan je borsten? Een lactatiekundige stelt je een plan van aanpak voor en gaat met je op zoek naar alternatieven voor het voeden van je baby'tje. Hierbij zorgt ze dat je je steeds goed voelt bij je beslissingen.

Breastfeeding person

Tongriempje

Vraag je je af of een te kort tongriempje de oorzaak kan zijn van de moeilijk verlopende borstvoeding of tepelpijn? Vraag het na bij onze lactatiekundige-prelogopediste.

Breastfeeding person

Tepelhoedje

Gebruik je momenteel een tepelhoedje of vraag je je af of een tepelhoedje nodig is? Vraag advies aan een lactatiekundige.

Wie kan je helpen?

Hieronder vind je terug wie je als expert binnen dit domein kan verder helpen.