We begeleiden bij ...
Vaak zit je met een probleem of heb een vraag maar weet je niet goed wie je daarbij kan helpen. Dat is normaal aangezien vele disciplines overlappende kennis hebben over bepaalde onderwerpen. Daarom willen wij je een handje helpen om bij de juiste therapeut(en) terecht te komen. We geven hieronder een overzicht van de meest voorkomende onderwerpen waarbij wij kunnen helpen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel ze ons en wij helpen je verder !

- Baby's en jonge kinderen
- Zwangere vrouwen
- Volwassenen
-
Communicatie- en taalontwikkeling
Communicatie met je kind komt op gang, ver voor er sprake is van woordjes en zinnetjes.
-
(Borst-)voeding
Eten en drinken is één van de basisbehoeftes van je baby of kind. Soms verloopt dit echter niet hoe je het in gedachten had. Het is daarnaast een veelbesproken thema maar welk advies is nu de juiste?
-
Slaapbegeleiding
'En ... slaapt je baby al door? Moet je niet te veel opstaan? Hoe lang kan je slapen?': zijn zo'n vragen die je enkele weken na de geboorte van je baby al krijgt.
-
Moeilijke eters
Als ouder hoop je dat jouw peuter of kleuter alles eet wat je hem / haar voorschotelt... En plots merk je dat je je in bochten aan het wringen bent om je zoon of dochter ook maar iets te laten eten.
-
Motorische ontwikkeling
Een baby die leert omrollen, zitten, kruipen en lopen lijkt vanzelfsprekend. In de kleuter- en lagere school leren we schrijven, onze veters strikken, zelfstandig aan- en uitkleden. Maar wat als het niet zo vlot loopt?
-
Begeleiding tijdens en na de zwangerschap
Laat je je graag gedurende je zwangerschap alsook na de bevalling begeleiden door éénzelfde persoon die je zowel medisch, sociaal, emotioneel en/of praktisch kan bijstaan?
-
Emotionele ondersteuning na verlies of trauma's
Te maken krijgen met verlies tijdens de zwangerschap of een bevalling die allesbehalve verliep zoals je had gehoopt, zijn (te) weinig besproken thema's.
-
Wat mag ik eten tijdens mijn zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode?
Zwanger zijn is een geschenk! Naast de roze wolk kan het echter heel wat vragen met zich meebrengen: Moet ik eten voor twee? Mag ik wel vegetarisch of vegan eten? Wat moet ik geloven van al die nieuwsberichten over voeding die elkaar tegen spreken?
-
Neerslachtige gevoelens na de bevalling
Iedereen veronderstelt dat je je na de bevalling op een roze wolkje bevindt. Dat je je als vrouw, door hormonale veranderingen neerslachtig kan voelen is een taboe wanneer je net een wonder op de wereld hebt gezet.
-
Opstarten van borst- of flesvoeding
Wens je borstvoeding te geven, af te kolven, of kunstvoeding te geven? Jouw vroedvrouw begeleidt je om jouw wens mee op te starten. En ook de rest van het interdisciplinair team staat voor je klaar.
-
Inzicht krijgen in je menstruatiecyclus
Wens je zwanger te worden of net niet? Ben je gestopt met de pil of wens je te stoppen met een anticonceptiemiddel en wil je inzicht krijgen in je menstruatiecyclus? Dat kan!
-
Aanpassen aan een kind in je leven
Voor de meeste ouders is een eerste, tweede of derde kind krijgen soms een heuse aanpassing. Vaak is het toch een grotere verandering dan je op voorhand had gedacht.
-
Neerslachtige gevoelens na de bevalling
Iedereen veronderstelt dat je je na de bevalling op een roze wolkje bevindt. Dat je je als vrouw, door hormonale veranderingen neerslachtig kan voelen is een taboe wanneer je net een wonder op de wereld hebt gezet.
-
Moeilijkheden om zwanger te worden
Wanneer een vervulling van de kinderwens op zich laat wachten kan dat een weerslag hebben op je relatie maar ook op jezelf als persoon. Je bent vaak ten einde raad en je weet niet meer wat je kan veranderen om je wens te laten uitkomen.
-
Omgaan met veranderingen in je (gezins)leven
Een verandering in je leven gaat vaak gepaard met stress en uitdagingen. We moeten opzoek gaan naar een nieuwe balans, een nieuw evenwicht binnen onszelf en ons gezin.