Hoe gaan we te werk?

In onze praktijk geloven we in een holistische benadering van de behandeling van communicatie- en/of slikstoornissen. We nemen de tijd om uw unieke behoeften te begrijpen en ontwikkelen vervolgens een behandelplan dat is afgestemd op uw specifieke situatie. Onze logopedisten zijn toegewijd aan het bieden van zorg van hoge kwaliteit in een ondersteunende en empathische omgeving.

Als u of een geliefde worstelt met communicatie- of slikstoornissen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en een afspraak te maken voor een uitgebreide evaluatie. Samen kunnen we werken aan het verbeteren van uw kwaliteit van leven door middel van logopedie.

Maak een afspraak
Pexels pixabay 33786

Waarbij kan een logopediste helpen?

Hiernaast vind je de domeinen terug waarbij wij je kunnen helpen.

Speech

Slikstoornissen (dysfagie)

Slikstoornissen, ook bekend als dysfagie, kunnen verschillende oorzaken hebben en variëren in ernst. Deze stoornissen kunnen het gevolg zijn van neurologische aandoeningen, spierzwakte, letsel aan de mond of keel, ... of gewoon ten gevolge van ouderdom. Onze logopedisten zijn ervaren in het evalueren en behandelen van slikstoornissen bij volwassenen, met als doel het veilig en effectief slikken te bevorderen.

Speech

Spraakstoornissen (dysartrie, apraxie, ...)

Volwassenen kunnen spraakstoornissen ervaren als gevolg van verschillende aandoeningen, waaronder een beroerte, de ziekte van Parkinson, traumatisch hersenletsel en meer. Deze stoornissen kunnen variëren van moeite met articulatie en verstaanbaarheid tot volledig verlies van spraak.

Speech

Taalstoornissen (afasie, ...)

Taalstoornissen bij volwassenen kunnen het gevolg zijn van aandoeningen zoals een beroerte, dementie, afasie, en meer. Deze stoornissen kunnen invloed hebben op het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal, evenals op het vermogen om gedachten en ideeën te formuleren en uit te drukken.

Wie kan je helpen?

Hieronder vind je terug wie je als expert binnen dit domein kan verder helpen.

Maak een afspraak

Het is mogelijk om een afspraak te maken via mail of telefonisch.

Info en tarieven

Logopedisch onderzoek

Bij de start van een traject wordt er eerst een logopedisch onderzoek uitgevoerd.

Logopedisch onderzoek

Bij de start van een traject wordt er eerst een logopedisch onderzoek uitgevoerd. Dit brengt onze behandelingsdoelen in kaart. De duur van het onderzoek hangt af van de te onderzoeken domeinen.

Een onderzoek is eveneens nodig om terugbetaling te kunnen aanvragen.

Tarief : € 42,75 per 30 minuten

Vraag raad aan uw logopediste of mutualiteit over de mogelijke terugbetaling.

Logopedische therapie

Afhankelijk van de onderzoeksresultaten wordt er een therapieplan voorgesteld en opgestart.

Logopedische therapie

Er wordt hierbij een frequentie van therapiesessies voorgesteld. Dit varieert meestal tussen 1 x 30 min of 2 x 30 min per week.

Afhankelijk van de noden kunnen deze trajecten variëren van een aantal weken, maanden tot een aantal jaar.

Tarief: € 36,14

Vraag raad aan uw logopediste of mutualiteit over de mogelijke terugbetaling.