Opstarten van borst- of flesvoeding

Wens je borstvoeding te geven, af te kolven, of kunstvoeding te geven? Jouw vroedvrouw begeleidt je om jouw wens mee op te starten en ook de rest van het interdisciplinair team staat voor je klaar.

De eerste dagen na je bevalling komt je vroedvrouw langs om je ook op vlak van borst- of flessenvoeding te helpen. Het is normaal dat het de eerste weken wat zoeken is totdat jij en jouw baby volledig afgestemd zijn op elkaar.

Loopt het toch moeilijker dan verwacht? Dan kan een prelogopediste, met een expertise in de slikfunctie van de baby, je misschien wel verder helpen. Zijn er eerder bezorgdheden rond de intake, welke voedingsmiddelen je als moeder mag eten bij allergieën, reflux of de frequentie van voedingen, dan staat ook een diëtiste binnen ons team voor je klaar. In het voorjaar van '22 zal ook een lactatiekundige, gespecialiseerd in borstvoeding, ons team versterken.

Weet je niet goed bij wie je moet zijn? Stel je vraag, schets ons jouw verhaal en wij helpen je bij de juiste therapeut(en) zodat jouw zoektocht zo kort mogelijk wordt.

Bij welke discipline(s) kan je terecht?

We geven hierbij een overzicht van de discipline(s) die je kunnen begeleiden bij dit onderwerp. Stel ons je vraag en wij helpen je verder!

Cuttery
NL/ FR

Voedingsadvies

Een diëtiste helpt je zowel als zwangere vrouw of ouder bij het vinden van een aangepaste voedingsstijl voor jou en/of je kind.
Meer over voedingsadvies
Logo
NL

Prelogopedie

Een prelogopediste begeleidt kinderen (+/- 0-3 jaar) op vlak van slikproblemen alsook taal- en communicatieproblemen.
Meer over prelogopedie
Pregnant
NL/ FR

Vroedkunde

Een vroedvrouw is specialist in de normaal verlopende zwangerschap, arbeid, bevalling, de periode na de bevalling en het eerste levensjaar van het kind.
Meer over vroedkunde