Pediatrische kinesitherapie
Pediatrische kinesitherapie focust zich op de motorische ontwikkeling van kinderen. Elk kind ontwikkelt zich anders, maar soms zien we een afwijkende of vertraagde ontwikkeling en is extra stimulatie nodig. Baby's met een voorkeurshouding, klompvoetjes, een scheefhals enzovoort kunnen bij de kinesist terecht. Ook bij iets oudere kinderen met bijvoorbeeld evenwichtsproblemen, moeilijkheden met ruimtelijk-visuele vaardigheden,… kan een kinesist hulp bieden.

Is een half uurtje kinesitherapie per week voldoende?
Een kinesitherapiesessie is gevuld met oefeningen voor in de praktijk zelf, maar ook met tips en tricks waarmee jij als ouder de ontwikkeling van je kind ook thuis kan stimuleren. Motoriek wordt continu aangesproken dus ook tijdens verzorgingsmomenten, slapen, dragen en spelen. Samen zorgen we voor een optimale ontwikkeling van jouw kind! Twijfel je of we kunnen helpen?
Stel je vraag!
Waarbij kan een kinesist je helpen?
Een kinesist is gespecialiseerd in de motoriek. Van de motorische ontwikkeling van baby’s tot moeilijkheden met schrijven. Een kinesist helpt en begeleidt jou en je kind.
Problemen met de motorische ontwikkeling
Verloopt de ontwikkeling van jouw baby vertraagd? Heeft jouw kind DCD of maak je je zorgen over de motoriek van je kind?
Na een grondige observatie en onderzoek, adviseren we of therapie al dan niet aangeraden is. Lukt een specifieke vaardigheid niet zoals tanden poetsen of veters strikken? Ook dan kan je bij ons terecht, zodat je kind meer oefenkansen krijgt en zo de vaardigheid toch onder de knie kan krijgen.
Standsafwijkingen
Klompvoetjes, scheefhals of scoliose?
Allerlei aangeboren standsafwijkingen kunnen voorkomen bij baby’s. Vroeg ingrijpen is hierbij de sleutel tot succes. Stretching, mobilisaties en actieve bewegingen, uitgelokt met speelgoed of muziek, zorgen ervoor dat de spieren van jouw baby op lengte blijven en deze standsafwijkingen opgelost kunnen worden of onder controle blijven. Zo zorgen we ervoor dat je kind hier geen chronische problemen aan overhoudt.
Ademhalingstherapie
Longontsteking of bronchitis?
Ademhalingstherapie bij baby’s en jonge kinderen heeft als doel slijmen te transporteren en op te hoesten en de longen te ventileren. Dit gebeurt door bouncing-technieken en manuele thoraxdrukkingen.
Schrijfmotoriek en Typ10
Verloopt het schrijven moeizaam of kan je kind niet goed volgen in de klas?
Schrijven is een complexe vaardigheid, die niet voor iedereen even evident is. Tijdens een taakanalyse bekijken we wat er moeilijker verloopt bij jouw kind (wordt er te hard geduwd op de pen, is er een verkeerde penvatting,…), waarna een individueel behandelplan wordt opgesteld.
Voor sommige kinderen is dit niet voldoende. Wanneer schrijven een probleem blijft, kan Typ10 worden opgestart. Dit is een cursus van 10 lessen, waarbij kinderen vanaf het 3e leerjaar blind leren typen.
Wie kan je helpen?
Hieronder vind je terug wie je als expert binnen dit domein kan verder helpen.
Maak een afspraak
Maak gerust een afspraak via onze online agenda!
Een vraag?
Weet je niet goed bij welke discipline(s) je terecht kan? Of heb je een interdisciplinaire vraag? Stel ons je vraag en wij helpen je verder!