3 M6 A2254 vierkant2

Cato Juwet

Mijn naam is Cato Juwet. Na jaren op kot in Gent, woon ik nu terug in het rustige Tollembeek bij mijn ouders, 2 honden en 3 katten. Ik dans al 20(!) jaar, waaruit mijn interesse voor alles wat met bewegen en motoriek te maken heeft, is voortgevloeid.

In 2020 studeerde ik af als sportkinesiste aan de UGent, maar geen enkele stage overtuigde me genoeg om hierin ook echt aan de slag te gaan. Daarom besloot ik nog een jaartje extra te studeren en begon ik met volle goesting aan mijn 2e afstudeerrichting pediatrie. Hier wist ik meteen dat ik op mijn plek zat en in 2021 behaalde ik dan ook mijn diploma.

Hoe een kleine baby zonder enig lichaamsbesef uitgroeit naar een explorerende peuter en uiteindelijk naar een zelfstandige jongvolwassene, intrigeert me enorm. Wanneer dit soms eens minder vlot lukt, vind ik het super interessant om uit te zoeken wat exact het probleem is om dan een oplossing te kunnen bieden. De voldoening die je krijgt wanneer deze kinderen dan met jouw hulp een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen, is niet te beschrijven.

Daarnaast behoort psychomotoriek, het samengaan van geest en bewegen, ook tot mijn interessegebied. Kinesitherapie kan niet enkel helpen bij motorische problemen, maar bewegen heeft ook een invloed op het cognitieve, sociale en relationele functioneren van kinderen. Onder andere kinderen met ADHD en/of ASS kunnen hier baat bij hebben. Hier hoop ik mij in de toekomst nog meer in te verdiepen.

Opleidingen en bijscholingen

  • Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie - afstudeerrichting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen (2014-2020, UGent)
  • Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie - afstudeerrichting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen (2021, UGent)
  • Postgraduaat psychomotorische therapie bij kinderen en jongeren (2023, Ugent)
  • Bijscholing BekkenbodemFIT postnataal (2022, SmartEducation)
  • Opleiding babymassage (2022, Centrum voor avondonderwijs)
  • Bijscholing Sputumevacuerende en volumerecruterende respiratoire kinesitherapie bij minder mobiele en/of weinig tot niet-co√∂peratieve volwassenen en ouderen (2021, ACREHAB)
  • Cursus Typ10 (2021)